lauantai 12. elokuuta 2017

"Tutti löytyi melkein jalkopäästä ja tyynyliina neitosen varpaista"

 
Tietääkö kukaan mukavampaa tunnetta kun illalla pääsee rojahtamaan sänkyyn ja puhtaisiin lakanoihin? Juuri nyt en itse ainakaan keksi. Kerran viikkoon mulla on tapana pitää siivouspäivä, jolloin pölyt saa kyytiä kertaheitolla ja usein se päivä sijoittuu perjantaiksi. Ihana aloittaa viikonloppu kun on puhdas koti. On muuten jännä, että perjantaissa on aina se jokin hohto alkavan viikonlopun kunniaksi, vaikka viikot aikalailla ollaan muutenkin vauvan kanssa kotosalla. Mutta eniveis, eilen aamuna herättiin Bean kanssa vasta hiukan ennen kymmentä ja katsoinkin kelloa noustessa pariin otteeseen, että mitenkä oli? Yleensä noustaan sängystä viimeistään kahdeksan aikaan, mutta eihän meillä kiire minnekkään ollut ja neitiäkin kerta hyvin nukutti. Venyneen aamun takia Bean päikkärirytmi menikin eilisen osalta ilmeisesti vähän sekaisin ja hän osasi nukahtaa pienille torkuille vasta myöhään iltapäivällä, mikä puolestaan johti siihen, että minä luuttusin lattioita vielä puoli kymmenen aikaan. Mutta sehän ei mitään haittaa, minusta on ihanaa ettei yksikään päivä pääse olemaan samallainen ja päivät mennään muutenkin tottakai vauvan ehdoilla.

Toissa päivänä Bea oppi kääntymään nyt myös toiselta kyljeltä masulleen ja siitä takaisin selälleen. Nyt hän siis pyörii kuin väkkärä eikä ole hetkeään paikallaan. Tänä aamuna heräsin siihen kun pienet tahmaiset kädet repi minua hiuksista ja avatessa silmät kunnolla, napotti neiti keskellä sänkyä poikittain - tutti löytyi melkein jalkopäästä ja tyynyliina neitosen varpaista, joka oli ilmeisesti ehtinyt käymään myös suussa. Noustiin ylös ja meitä odottikin jännittävä hetki! Maisteltiin ensimmäiset aamupuurot. Puuro tuntui olevan muiden ruokien tapaan nannaa ja siitä päivä vasta hyvin käyntiin lähtikin.
Isinkin noustua ylös päätettiin käydä vaunuilemassa kaupungissa ja käytiinkin sitten kahvilla meidän vakkari kahvilassa. Muuten päivä on mennyt taas hujauksessa ohi, vaikka ehdittiin moneenotteeseen levitellä leluja, harjoitella ryömimistä ja vaihtaa vaippaa, kylvyssäkin käytiin. Bea on nukkunut pian jo tunnin yöuniaan ja me ajateltiin lauantai illan kunniaksi pitää leffailta. Ei olla aikoihin katsottu elokuvia, mutta nyt sitä varten on jo herkutkin valmiina odottamassa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti